Theaterkamp Thaleia

  De kampen

  Sinds 1997 is er elke zomer een theaterkamp voor middelbare scholieren. Daarnaast zijn er ook nog enkele kleinere kampen voor studenten geweest. De kampen voor scholieren zijn altijd in de laatste week voor de zomervakantie van de middelbare scholen in de regio midden. In deze week hoeven de meeste leerlingen niet meer naar school te komen; hooguit om een rapport op te halen. In de praktijk blijkt dat het voor geen enkele deelnemer een probleem is om die week op kamp te gaan.

  Tijdens de kampen, kiest de deelnemer voor één van de hoofdworkshops. Elke ochtend volgen alle deelnemers hun hoofdworkshop. Tijdens deze workshops wordt er toegewerkt naar de voorstelling die de laatste avond in het theater plaatsvindt. Na de zomervakantie is er ook nog een voorstelling tijdens de reünie, waar ook ouders/verzorgers en andere familie en vrienden welkom zijn om te komen kijken.

  's Middags worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals andere workshops, een volleybaltoernooi, zwemmen enz. maar deze zijn grotendeels vrijblijvend. 's Avonds is er vaak een kampvuur en zijn er avondspellen. De op één na laatste avond is er een open podium waar veel deelnemers en leiding iets opvoeren wat ze naast de workshops hebben ingestudeerd.

  De workshops

  De workshops verschillen per jaar, doordat niet elk jaar dezelfde mensen dezelfde workshop geven. Hieronder toch een overzicht wat de workshops kunnen inhouden aan de hand van de workshops van afgelopen jaren:

  • Toneel: Tijdens deze workshop studeert men een kort toneelstuk in, of worden er een aantal korte verhaaltjes uitgebeeld. De nadruk in deze workshop ligt op het werken met teksten.
  • Musical: Deelnemers van deze workshop studeren een aantal musicalnummers in waarbij de nadruk ligt op het zingen, maar natuurlijk ook op de presentatie en choreografie. Als je wil, kan je ook een stukje solo zingen.
  • Theatersport: Theatersport is improvisatietoneel. De spelers krijgen van het publiek een aantal gegevens zoals, emotie, plaats en/of relatie en moeten dan daar ter plekke een toneelstukje van maken, wat vaak erg hilarisch is.
  • Film: Tijdens deze workshop is de afgelopen jaren 2 keer een korte thriller in elkaar gezet, er zijn een keer videoclips opgenomen en er is een aflevering van "Baantjer" nagespeeld. Acteren voor de camera is hier heel belangrijk.
  • Dans: Tijdens deze workshop studeer je met alle deelnemers van de workshop een dans in gebaseerd op een verhaal, thema en/of bepaalde danstechnieken. Als je ervaring hebt met dansen is er meestal ruimte voor eigen inbreng of een solo. Ook als je geen ervaring hebt met dansen kan je je zeker inschrijven voor deze workshop, want het blijkt dat iedereen kan dansen!